bugün
yenile
    1. 17
      +
      -entiri.verilen_downvote
      muhteşem bir teori ve tam olarak türkiye'nin özeti. bugün recep cetinin sol ayagi ile tel'de konuşurken artık bundan emin oldum. peki, yengeç sepeti teorisi nedir, o da şudur; sepete konulan bir yengeç sepetten rahatlıkla çıkabilirken, yengeç sayısı artınca sepetten çıkmak isteyen yengeçler diğer yengeçler tarafından aşağıya çekilir ve böylece sepetten hiçbir yengeç çıkamaz. iki ve daha fazla yengeci sepete atan kişi onların dışarı çıkamayacağını bilir. bu yüzden yengeç sepetlerinin kapağı yoktur. tek yengeç kapaksız kovadan rahatlıkla çıkabilirken sayı arttıkça kaçış imkansızlaşır. çünkü birbirlerini yukarı itmek yerine, aşağı çekerek engellerler, zarar verirler ve yaralanırlar. ve sonunda kimse kazanamaz.
      6yine gece gece bilgisiyle dövdü bizi adam. - kaju 10.06.2020 01:20:53 |#3801938
    2. 12
      +
      -entiri.verilen_downvote
      vay amk gece gece akrabalarımın yengeç olduğunu öğrendim..
      1😂😂😂😂😂😂 - kaju 10.06.2020 01:20:29 |#3802072
    3. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Efenim bu sendromun adının çıkış hikayesi şöyle: Bir sepetin içine birkaç yengeç atıyorlar ve üstünü kapatmıyorlar. Yengeçlerden biri dışarı çıkmaya çalışırken öbür yengeçler destek olacakları yerde köstek olup yengeci sepetten çıkartmıyorlar. Bu durum insanlar için de geçerli. Biri başarılı olurken çevresindeki başarısız insanlar o kişiyi sabote etmeye meyillidir. Bazen bu durum başarıyı küçümseme, kıskanma şeklinde de görülebilir. Tabiri caizse (bkz: ben başaramıyorsam sen de başaramazsın) mantığıdır. Halbuki onu engelleyen yoktur ama başarılı birini görünce buna dayanamaz ve engel olmaya çalışır. Olamayacağını düşünüyorsa da dediğim gibi küçümser (bkz: ben de yapardım ne var onu yapmaya) veya başarılı kişinin yerinde olamadığı için kıskanır. Naçizane tavsiyeler: 1-) Bu fırfır yengeçlerden uzak durun! Hayatınıza kıskacını takmaya çalışan yengeçleri zihninizde oluşturacağınız bir sepete atın, yesinler birbirlerini. 2-) Bir hedefiniz varsa ve illa ki birileriyle paylaşmak istiyorsanız en sevip güvendiğiniz 1-2 kişiye anlatın. Geri kalanı gözünüzü korkutmaya, hedefinizi değersizleştirmeye vs. çalışmaya yeltenecektir. 3-) Hedefinize ulaşma sürecinde de gizliliğe önem verin. Yarı yolda bir yengeç kaba etinize kıskacı takıp tüm sürecin çöpe gitmesine sebep olabilir. 4-) Hedefe ulaşınca ister istemez duyulacaktır, bir sonraki hedefiniz için yapılan negatif yorumlara kulacıklarınızı kapatın. Aksi takdirde bilinçaltınız size "ya şu da şöyle demişti" sinyalini gönderip hedefinizin bulanıklaşmasına neden olabilir.
    4. 15
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Karşılaştığım en enteresan kavramlardan biri: "Yengeç Sepeti Sendromu." Buna göre bir grup yengeci bir sepete attığınızda, aralarından bazıları sepetten çıkmaya çalışıyormuş. Ancak alttaki yengeçler "ben çıkamazsam sen de çıkma" dercesine çıkabilenleri aşağıya çekmeye başlıyormuş. Literatürde "crab mentality" diyorlar buna. Altta kalan yengeçler enerjilerini kendilerini kurtarmak için harcamak yerine kurtulmak isteyenleri engellemeye çalışıyor.. Tanıdık gelmiştir.😏